Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2021
  • Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

  • Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

  • Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

  • Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

  • Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

  • Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

  • Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

  • Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

    Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

De zak boerenkool stamppotje anders met peen en rode ui leek me lekker om eens te proberen en nog gemakkelijk en snel ook. Ter plekke bedacht ik, dat ik wel een pittig stamppotje kon maken met kip. Lekker voor na onze "verplichte Corona avondwandeling" , als we weer thuis zijn met koude oren en neuzen . Lekker om onze magen mee te vullen en botjes te verwarmen :)

De hete kip is ook heerlijk op een knapperig lunchbroodje met zoetzuur garnituur.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 zak boerenkool stamppotje anders ( 350 gram) met peen en rode ui
450 gram kruimige aardappelen in gelijke stukken
1/2 blokje kippenbouillon minder zout
klontje ongezouten roomboter
scheutje room om mee te koken

200 gram kipfilet in reepjes
1/2 rode peper zonder zaad in reepjes( hele kan ook, ik had een erg grote peper)
1 ui gehalveerd in reepjes
2 verse teen knoflook uit de knijper
2 el ketjap manis
2 el Chilisaus
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder
room om mee te koken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de aardappelen, snijplank, wok en of hapjespan

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water waarin het halve bouillonblokje is opgelost.
Bak ondertussen de boerenkoolmix in wat olie een 10 minuten.( of kook met de laatste 10 minuten met de aardappelen mee )

Maak ondertussen de hete kip. Verhit wat olie in een pan en bak de kip bruin. Voeg de ui reepjes en de rode peper toe en bak even mee. Knijp de knoflook erboven uit en bak mee.

Dan gaat de ketjap, Chilisaus, paprikapoeder en Chilipoeder erbij. Roer goed door en bak even lekker mee.
Blus met wat kookroom en laat even pruttelen.

Giet de aardappelen af en stamp deze met wat peper uit de molen, boter en kookroom tot een mooie puree. Werk er de boerenkool door en geef nog een forse draai met de pepermolen.

Serveer de boerenkool anders op voorverwarmde borden met de hete kip erbovenop. Proef even een stukje kip , misschien wil je nog wat extra sambal of chilisaus toevoegen.

Serveertip

Lekker met een augurkje erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten