1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gekarameliseeerde wortels uit de oven

Gekarameliseeerde wortels uit de oven

  • Nederlands, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2021

Ingrediënten 2 personen


1 bos bospeen (ca. 600 gram)
2 sjalotten (of 1 grote ui)
2-3 teentjes knoflook
2 el olijfolie
2 el honing
1 el balsamico(azijn)
1 tl (gedroogde) oregano



Worteltjes op en heel andere manier gemaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
Maak de bospeen schoon en zorg dat je mooie gelijke wortels hebt (dikke wortels snijd je gewoon doormidden) en plaats ze op een bakplaat met bakpapier, samen met de grof gesneden sjalotten en knoflook.
Meng 2 el olijfolie, met 2 el honing, 2 el balsamico en 1 tl gedroogde oregano en besprenkel de wortels gelijkmatig met het mengsel.
Plaats 30 tot 40 minuten in de oven en keer ze halverwege even een keertje om. Zorg dat ze mooi verkleuren maar niet verbranden. That's it, enjoy!

Bron

Smaakmenutie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eelti00712


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eelti00712
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top