Gekarameliseeerde wortels uit de oven

  • Nederlands, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2021

Worteltjes op en heel andere manier gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 bos bospeen (ca. 600 gram)
2 sjalotten (of 1 grote ui)
2-3 teentjes knoflook
2 el olijfolie
2 el honing
1 el balsamico(azijn)
1 tl (gedroogde) oregano
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
Maak de bospeen schoon en zorg dat je mooie gelijke wortels hebt (dikke wortels snijd je gewoon doormidden) en plaats ze op een bakplaat met bakpapier, samen met de grof gesneden sjalotten en knoflook.
Meng 2 el olijfolie, met 2 el honing, 2 el balsamico en 1 tl gedroogde oregano en besprenkel de wortels gelijkmatig met het mengsel.
Plaats 30 tot 40 minuten in de oven en keer ze halverwege even een keertje om. Zorg dat ze mooi verkleuren maar niet verbranden. That's it, enjoy!

Bron

Smaakmenutie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten