1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Romige groene kool met aardappel spek en paprika alles in een pan

Romige groene kool met aardappel spek en paprika alles in een pan

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2021

Ingrediënten 2 personen


Plm. 400 gram gesneden groene kool
Plm. 350 gram aardappelen, in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
Plm. 75 gram magere gerookte spekreepjes
Stukje rode en stukje gele paprika, in kleine stukjes
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 verkruimelde bouillontablet
½ dl witte wijn
10 gram roomboter
100 ml crème fraîche
Peper, zout, nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus


Verder heb je nodig


Pan voor de aardappelen
hapjespan


Heerlijk "groene kool"-pannetje met aardappel, spekjes, paprika en crème fraîche; lekker gekruid
Heerlijk

Alles in één pan: het enige wat je tevoren moet doen is de aardappelen koken. Maar je kunt natuurlijk ook een restant aardappelen gebruiken en dan ben je nog vlugger klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in stukjes van plm. 3x3 cm. Kook de aardappelen in een paar minuten gaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin spekreepjes lichtbruin. Voeg de ui en de knoflook hieraan toe en bak ze mee tot glazig. Bak het kerriepoeder even mee tot het gaat geuren.
Voeg de stukjes paprika, de gesneden groene kool en de paprikapoeders hieraan toe en bak dit al omscheppend een paar minuten mee. Roer de verkruimelde bouillontablet door de groenten.
Voeg de witte wijn hieraan toe en breng alles aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de groene kool in plm. 8 tot 10 minuten beetgaar worden. Niet te zacht laten worden want dan gaat de smaak erg achteruit.
Doe de blokjes aardappel en de roomboter erbij in de pan. Bak alles even goed door. Steeds omscheppen, tot ook de aardappels lekker warm en een klein beetje bruin zijn geworden.
Schep de crème fraîche door de aardappel/groenteschotel. Zorg dat de crème fraîche goed opgenomen wordt..
Maak het groene koolpannetje op smaak met peper, zout, nootmuskaat en worcestersaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top