200 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
½ tl xanthaangom
7 eieren
125 g roomboter gesmolten
snufje zout
Weegschaal en mixer
bakvorm
oven
Dit heerlijke luchtige koolhydraatarme witbrood is echt super simpel om te maken. Eet het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig! Of je maakt er een tosti van :-D
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 C en bekleed een broodvorm met bakpapier of gebruik een siliconenvorm.
Wrijf het amandelmeel met bakpoeder en xanthaangom door een zeef om alle klontjes eruit te krijgen.
Mix (met een mixer dus) de eieren 2 minuten luchtig in een beslagkom. Mix eerst de gesmolten roomboter erdoor. Spatel vervolgens het meelmengsel erdoor tot je een homogene massa hebt.
Afbakken
Stort de massa in de broodvorm en bak het koolhydraatarme witbrood 45 minuten in de oven. Of tot het een mooie kleur heeft en gaar is. Hangt ook af van de afmetingen van je vorm.
Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot het midden erin, als die schoon is dan is je brood gaar, anders nog 5 minuutjes en prikkertest herhalen.
Laat afkoelen op een rooster en snijd het brood met een scherp mes met fijne kartels in 16 plakjes.
Bewaren
Het zalige, luchtige, koolhydraatarme witbrood blijft 1 week goed in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen in sneetjes met bakpapier ertussen.
Https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarm-witbrood-van-marloes-zalig-luchtig/