Malse Varkenshaas met katenspek en champignons uit de oven.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit verrukkelijk haasje heb ik vandaag alvast uitgeprobeerd voor vrienden, die binnenkort komen eten. Echt een " Zondagseten " Ideaal ook omdat je het gerecht ruimschoots op tijd kunt voorbereiden. We hebben zitten smullen :)
Ingrediënten 2 recipe.people
1 varkenshaasje van 200 gram1 1/2 volle eetlepel ( Limburgse) grove mosterd
enkele takjes tijm
peper en zout uit de molen
1 forse teen knoflook gesnipperd
1 grote sjalot gesnipperd
1 lente uitje in schuine ringetjes
Benodigdheden
ovenschaal, pan, snijplank, mesBereidingswijze
Verhit een klontje roomboter zonder zout in de pan en schroei het met zout en peper bestrooide haasje in enkele minuten rondom bruin.
Haal uit de pan en zet opzij.
Fruit de gesnipperde sjalot met de knoflook even aan in het overgebleven vet. Voeg zo nodig nog wat boter toe. Voeg de schoongemaakte en gehalveerde champignons toe en bak deze lekker even mee.
Leg ondertussen een aantal plakjes ter grootte van je haasje op een plank en laat de plakjes een beetje overlappen. ( zie foto)
Smeer je haasje in met mosterd en strooi er wat blaadjes tijm over.
Wikkel de plakjes katenspek om het haasje.
Leg het haasje in een ovenschaal en daaromheen het champignonmengsel.
TOT ZOVER KUN JE DIT GERECHT VOORBEREIDEN
Heb je gasten, dan hoef je de schaal alleen nog maar 15-20 minuten( afhankelijk van de dikte van je haasje) in de oven te schuiven , die al is voorverwarmd op 180 graden.
Ondertussen nip je alvast met je gasten van de wijn , die je bij het haasje gaat serveren .
Garneer het haasje met de schuin gesneden lenteui ringetjes. Het haasje bleef super mals.
Bron
Smaakmenutie, eigen tekst en foto's en kleine aanpassing
Serveertip
Lekker met alle soorten groente, gebakken aardappeltjes, puree of frietjes uit de oven.