Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

    Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

    Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

Ik ben niet gek op speklapjes, alleen als ze heel erg doorbakken zijn wil ik het wel proberen. Toch dit recept geporbeerd, heel verrassend! Nog diverse malen daarna gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 el zonnebloemolie
4 scharrelspeklappen
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook in plakjes
4 tomaten in stukken
75 ml ketjap manis
1 bosui fijngesneden
witte rijst en seroendeng* voor erbij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een stoofpan. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Bak het vlees in ± 4 min. bruin aan. Neem de speklappen uit de pan.
Bak in het bakvet de ui met de knoflook. Schep de tomaat erdoor en bak ± 2 min. mee. Voeg de ketjap met 50 ml water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de speklappen afgedekt in ± 20 min gaar. Haal de laatste 5 min. het deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken.
Bestrooi de speklappen met de bosui en serveer met witte rijst en seroendeng.

Bron

Delicious Magazine (online)

Serveertip

Lekker met serdoendeng. Maak ik niet zelf, koop ik gewon ;-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Marja1411 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten