Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus
- Indisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ik ben niet gek op speklapjes, alleen als ze heel erg doorbakken zijn wil ik het wel proberen. Toch dit recept geporbeerd, heel verrassend! Nog diverse malen daarna gemaakt.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 el zonnebloemolie4 scharrelspeklappen
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook in plakjes
4 tomaten in stukken
75 ml ketjap manis
1 bosui fijngesneden
witte rijst en seroendeng* voor erbij
Bereidingswijze
Verhit de olie in een stoofpan. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Bak het vlees in ± 4 min. bruin aan. Neem de speklappen uit de pan.
Bak in het bakvet de ui met de knoflook. Schep de tomaat erdoor en bak ± 2 min. mee. Voeg de ketjap met 50 ml water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de speklappen afgedekt in ± 20 min gaar. Haal de laatste 5 min. het deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken.
Bestrooi de speklappen met de bosui en serveer met witte rijst en seroendeng.
Bron
Delicious Magazine (online)
Serveertip
Lekker met serdoendeng. Maak ik niet zelf, koop ik gewon ;-)