Stoofpotje van kalkoen met pompoen en pastinaak

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2021
  • Stoofpotje van kalkoen met pompoen en pastinaak

    Stoofpotje van kalkoen met pompoen en pastinaak

    Stoofpotje van kalkoen met pompoen en pastinaak

Op-en-top winter of herfst : stoofpotje van kalkoen met pompoen en pastinaak. Kalkoen kan snel droog worden. Gebruik liefst ontbeende kalkoenbouten, die zijn sappiger.Lekker met puree. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g kalkoenfilet (in blokjes)
300 g pompoen (butternut)
250 g gemengde champignons (in stukjes)
200 g pastinaak
1 knoflook teentje
1 sjalot
1 tijm takje
2 el verse dragon (gehakt)
4 el bladpeterselie (gehakt)
20 cl room
30 cl kippenbouillon
10 cl Noilly Prat ( zeer droge witte wijn kan het alternatief zijn)
1 el witte roux
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de sjalot en de knoflook, schil de pastinaak. Snij de pastinaak en de butternutpompoen in gelijke blokjes.
2 Verhit een stoofpot en doe er 2 eetlepels olijfolie in. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie. Voeg de tijmblaadjes en de kalkoenblokjes toe, roer tot het vlees begint te kleuren. Voeg de champignons, de pastinaak en de pompoen toe en roerbak verder.
3 Blus met de Noilly Prat en de kippenbouillon, laat onder deksel 12 à 20 minuten garen. Voeg de room toe en laat warm worden, zonder de massa te laten koken. Breng op smaak met peper, zout en de verse dragon. Bind de saus eventueel met de eetlepel blonde roux.
4 Verdeel het kalkoenstoofpotje over de borden. Serveer met de gesnipperde bladpeterselie.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten