Toast met tomatensalsa en feta

  • Wereld, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Toast met tomatensalsa en feta

    Toast met tomatensalsa en feta

    Toast met tomatensalsa en feta

Makkelijk en lekker, de zomer op je toast als hapje of als lunchgerecht het smaakt altijd 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 brood (groot plat, zoals Turks /Marokkaans
200 g feta
4 el olijfolie
2 knoflook teentjes
1 rode ui
6 tomaten
2 el basilicum (gehakt + enkele blaadjes extra)
citroensap
suiker
zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 220° C. Halveer het brood horizontaal en snij het in rechthoekige stukken. Besprenkel ze met olijfolie en laat 5 minuten kleuren in de oven. Halveer de knoflook en wrijf er het warme brood mee in.
2 Pel en snipper de rode ui. Halveer de tomaten en verwijder de pitjes. Snij de tomaten in blokjes en vermeng met de ui. Voeg het basilicum en 2 eetlepels olijfolie toe, breng op smaak met citroensap, suiker en zeezout.
3 Verkruimel de feta. Verdeel het tomatenmengsel over het brood en bestrooi met verkruimelde feta. Werk af met basilicumblaadjes en serveer.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten