Ricottaballetjes met tijm

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2021
  • Ricottaballetjes met tijm

    Ricottaballetjes met tijm

    Ricottaballetjes met tijm

snel en lekkere warme  borrelhap

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g ricotta
2 sjalotten
2 el verse peterselie (gehakt)
2 el verse tijm
2 el room
1 tl gedroogd basilicum
5 el bloem
nootmuskaatsnuifje
frituurolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Meng de room onder de ricotta. Pel en snipper de sjalotten en doe samen met de verse kruiden, de bloem en de gedroogde basilicum bij de ricotta. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Maak balletjes van het mengsel en zet 30 minuten in de diepvries.
2 Bak de balletjes goudbruin in een friteuse.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten