Nasi Goreng Speciaal

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Nasi Goreng Speciaal

    Nasi Goreng Speciaal

    Nasi Goreng Speciaal

Een speciaal gemaakte Nasi Goreng

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 Gram Nasi Goreng
125 Gram Spekblokjes
1 Prei
1 tl Ketjap Manis
2 el Olie

Boemboe:
1/2 Gepelde ui
2 Tenen knoflook
1/2 tl Zout
1/2 tl Zwarte Peper
1 tl Trassi
1/2 tl Laos
1/4 tl Djahe
2 el Sambal Oelek

Indien Trassi ongewenst is vervang deze door:
1/4 tl Ve-tsin
1 tl Oestersaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wadjan, Cobek

Bereidingswijze

Wrijf alle ingrediënten voor de Boemboe fijn in de Cobek. Maak de prei schoon en snij deze redelijk fijn.

Bak de spekjes in de wadjan in de olie tot ze lekker knapperig zijn. Schep de gebakken spekjes op een schaaltje en fruit de boemboe in de achtergebleven olie op een zeer matig vuur. Voeg de ketjap en de gebakken spekjes toe en meng deze door de boemboe. Schep nu de nasi goreng erdoor heen en gedurende 1 minuut omscheppen. Voeg de prei toe en nog 2 minuutjes omscheppen. Klaar.

Bron

Indonesiche keuken

Serveertip

Voeg een voorgekookte (2 minuten) en in plakjes gesneden wortel toe wanneer de gebakken spekjes erin gaan voor extra groente.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

praaphorst avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten