Nasi Goreng Speciaal

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2021
  • Nasi Goreng Speciaal

    Nasi Goreng Speciaal

    Nasi Goreng Speciaal

Een speciaal gemaakte Nasi Goreng

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 Gram Nasi Goreng
125 Gram Spekblokjes
1 Prei
1 tl Ketjap Manis
2 el Olie

Boemboe:
1/2 Gepelde ui
2 Tenen knoflook
1/2 tl Zout
1/2 tl Zwarte Peper
1 tl Trassi
1/2 tl Laos
1/4 tl Djahe
2 el Sambal Oelek

Indien Trassi ongewenst is vervang deze door:
1/4 tl Ve-tsin
1 tl Oestersaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wadjan, Cobek

Bereidingswijze

Wrijf alle ingrediënten voor de Boemboe fijn in de Cobek. Maak de prei schoon en snij deze redelijk fijn.

Bak de spekjes in de wadjan in de olie tot ze lekker knapperig zijn. Schep de gebakken spekjes op een schaaltje en fruit de boemboe in de achtergebleven olie op een zeer matig vuur. Voeg de ketjap en de gebakken spekjes toe en meng deze door de boemboe. Schep nu de nasi goreng erdoor heen en gedurende 1 minuut omscheppen. Voeg de prei toe en nog 2 minuutjes omscheppen. Klaar.

Bron

Indonesiche keuken

Serveertip

Voeg een voorgekookte (2 minuten) en in plakjes gesneden wortel toe wanneer de gebakken spekjes erin gaan voor extra groente.

Laatste reacties

praaphorst avatar
praaphorst 08-02-2021

Je kan de Boemboe ook in een blender of hakmolen klaarmaken. Voeg dan 2 tl water toe zodat de ingrediënten goed mengen en niet tegen het ruitje plakken. Dit water laat je tijdens het bakken van de Boemboe weer verdampen. De Boemboe is voldoende gebakken als je de geuren kan ruiken en het een dikke papperige substantie is.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten