Nasi Goreng Speciaal
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een speciaal gemaakte Nasi Goreng
Ingrediënten 4 recipe.people
400 Gram Nasi Goreng125 Gram Spekblokjes
1 Prei
1 tl Ketjap Manis
2 el Olie
Boemboe:
1/2 Gepelde ui
2 Tenen knoflook
1/2 tl Zout
1/2 tl Zwarte Peper
1 tl Trassi
1/2 tl Laos
1/4 tl Djahe
2 el Sambal Oelek
Indien Trassi ongewenst is vervang deze door:
1/4 tl Ve-tsin
1 tl Oestersaus
Benodigdheden
Wadjan, CobekBereidingswijze
Wrijf alle ingrediënten voor de Boemboe fijn in de Cobek. Maak de prei schoon en snij deze redelijk fijn.
Bak de spekjes in de wadjan in de olie tot ze lekker knapperig zijn. Schep de gebakken spekjes op een schaaltje en fruit de boemboe in de achtergebleven olie op een zeer matig vuur. Voeg de ketjap en de gebakken spekjes toe en meng deze door de boemboe. Schep nu de nasi goreng erdoor heen en gedurende 1 minuut omscheppen. Voeg de prei toe en nog 2 minuutjes omscheppen. Klaar.
Bron
Indonesiche keuken
Serveertip
Voeg een voorgekookte (2 minuten) en in plakjes gesneden wortel toe wanneer de gebakken spekjes erin gaan voor extra groente.