1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng Speciaal

Nasi Goreng Speciaal

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2021

Ingrediënten 4 personen


400 Gram Nasi Goreng
125 Gram Spekblokjes
1 Prei
1 tl Ketjap Manis
2 el Olie

Boemboe:
1/2 Gepelde ui
2 Tenen knoflook
1/2 tl Zout
1/2 tl Zwarte Peper
1 tl Trassi
1/2 tl Laos
1/4 tl Djahe
2 el Sambal Oelek

Indien Trassi ongewenst is vervang deze door:
1/4 tl Ve-tsin
1 tl Oestersaus


Verder heb je nodig


Wadjan, Cobek


Nasi Goreng Speciaal
Nasi Goreng Speciaal

Een speciaal gemaakte Nasi Goreng

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf alle ingrediënten voor de Boemboe fijn in de Cobek. Maak de prei schoon en snij deze redelijk fijn.

Bak de spekjes in de wadjan in de olie tot ze lekker knapperig zijn. Schep de gebakken spekjes op een schaaltje en fruit de boemboe in de achtergebleven olie op een zeer matig vuur. Voeg de ketjap en de gebakken spekjes toe en meng deze door de boemboe. Schep nu de nasi goreng erdoor heen en gedurende 1 minuut omscheppen. Voeg de prei toe en nog 2 minuutjes omscheppen. Klaar.

Serveertip

Voeg een voorgekookte (2 minuten) en in plakjes gesneden wortel toe wanneer de gebakken spekjes erin gaan voor extra groente.

Bron

Indonesiche keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top