1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng

Nasi Goreng

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2021

Ingrediënten 4 personen


400 Gram droogkokende Rijst
2 Eieren
1 el Selderijblad
2 el Olie


Verder heb je nodig


Wadjan


Nasi Goreng
Nasi Goreng

Nasi Goreng = Gebakken Rijst met ei en selderij, dit is het basis recept wat zo genuttigd kan worden of gebruikt kan wordt voor het vervaardigen van Nasi Goreng Speciaal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst op je favoriete manier en laat hem goed afkoelen, nachtje in de koelkast is ook prima. Rijst moet afgekoeld zijn om het te bakken. Kluts de eieren in een schaaltje.

Doe de olie in de Wadjan op een middelmatig vuur, voeg de afgekoelde rijst toe en bak deze een minuut of 5 onder continue omscheppen. Voeg de geklutste eieren toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Gas uit en de selderij er doorheen scheppen. Klaar.

Serveertip

Prima alternatief voor witte gekookte rijst.

Bron

Indonesische keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top