yangnyeom tongdak koreaanse pittige kip
- Koreaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
wat wij met verse frietjes doen , doen de koreanen met hun kip , dubbel frituren.
Gewoon omdat je dan de lekkerste buitenkant en een sappige binnenkant krijgt. ( altijd doen ! )
sla de diverse soorten meel, bakpoeder etc niet over , dan gaat het zeker niet lukken.
bijgerecht of super sticky street fingerfood,
Ingrediënten 4 personen
1 kilo drumsticks , wings naturel1 tl.zout
1 tl. zwarte peper
60 gr. aardappelzetmeel
30 gr. bloem
30 gr. rijstebloem
1 ei
1tl. baking soda
zonnebloem olie voor te frituren
4 knoflooktenen geperst
80 ml. ketchup
80 ml, cilli pasta
1 el. honing
1 el. citroensap
geroosterde sesamzaadjes
Benodigdheden
Diepe wok/ frituurpan is handiger zolang het maar geen frituurvet is maar oliemengkommen
uitlekrooster
kookpannetje
Bereidingswijze
begin met de saus:
neem een paar el olie en fruit de knoflook tot glazig
voeg de ketchup, chilliasta, honing en citroensap door en breng heel even onder voortdurend roeren aan de kook, haal van het vuur en laat staan ( ongekoeld )
neem een grote kom , zorg dat de kip op temp. is niet ijskoud uit de koelkast want dat vindt je frituur niet leuk , en jij ook niet.
meng nu met zout en peper en wrijf het goed in, ( lekker met je handen! )
voeg aardappelzetmeel,bloem,rijstebloem , bakpoeder en ei toe.
Mix mix goed , weer lekker met je handjes. todat alle stukjes goed bedekt zijn,
verwarm je pan op medium , zo rond 160/170 C , das lastig in een wok , maar uiteindelijk komt het wel goed.
frituur nu in porties 10 minuten , laat uitlekken op een rooster, op keukenpapier wordt er 1 kant zompig en het plakt , laat alles even rusten voor minuut of 10.
zet vuur hoog , en frituur nu voor de 2e keer weer in porties , tot bruin krokant, 2 a 3 minuten.
verwarm ondertussen de saus maar laat niet meer koken .
schep de kip in een schaal , overgiet met de saus , schep voorzichtig door , je wilt het huidje niet teveel beschadigen , bestrooi met de sesam en evt bosui
Bron
cookpad
Serveertip
ik zou de ingredienten voor de saus verdubbelen want die is echt te lekker , afkoelen invriezen en klaar.
rechaud om tijdens het bezoek warm te houden is aan te bevelen , koud zijn ze namelijk een stuk minder .