1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Gehaktballetjes in Currymadrassaus.

Gehaktballetjes in Currymadrassaus.

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2021

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE BALLETJES

200 gram rundergehakt
200 half om half gehakt
circa 6 el paneermeel
1 ei maat m
1 teen knoflook geperst
1 eetlepel currymadras kruiden van Jonnie Boer
1 tl komijnpoeder
1/2 tl cayenne peper( ik heb een gedroogd pepertje met de vijzel kleingemaakt.

VOOR DE SAUS

1 flinke ui gesnipperd
2 teen knoflook geperst
2 el currymadras kruiden
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 cm verse gember geraspt
1/2 tl chilipoeder
100 ml water
2 kleine blikjes tomatenpuree van 70 gram
200 ml kokosmelk
olie om in te bakken

optie wat gesnipperde bladpeterselie
rijst en sperziebonen.


Verder heb je nodig


Hapjespan, pan, snijplank en mes


Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.

Klaar en smullen maar.

Klaar en smullen maar.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.

Alles om het gehakt te mengen.

Alles om het gehakt te mengen.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.

Alles voor de saus

Alles voor de saus
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.

Een verrukkelijke saus om gewone gehaktballetjes eens wat extra's te geven. Snel gemaakt en "verdraaid" lekker. Heerlijk met geurige rijst en sperzieboontjes of broccoli.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alles voor de gehaktballetjes en voeg peper en zout naar smaak toe. Draai er ballen van van circa 30 gram. Bak de balletjes rondom lichtbruin.

Verhit wat olie in een hapjespan of wok en fruit de ui, knoflook en gember even aan. Voeg alle kruiden ( currymadras, chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder) toe en bak deze even mee.

Roer er het water, de tomatenpuree en de kokosmelk door. Voeg de balletjes toe en lat deze 10 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan.

Verdik eventueel de saus met een papje van maizena en koud water. Serveer de currymadras met geurige ( pandan) rijst en sperzieboontjes . En strooi op het laatst eventueel wat gesnipperde bladpeterselie over de saus.

Serveertip

Ook lekker met broccoli, of met peultjes en mie i.p.v rijst.

Bron

Bonapetit eigen tekst foto's en aanpassing naar smaak



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top