Balletjes in witlofroomsaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2021
  • Balletjes in witlofroomsaus

    Balletjes in witlofroomsaus

    Balletjes in witlofroomsaus

Makkelijk en keilekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
800 g gemengd gehakt
2 uien
6 witlofstronkjes
25 cl room
2 el boter
1 citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Rol middelgrote balletjes van het gehakt en bak ze aan in boter. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan.
-Pel de uien en snij fijn.
-Verwijder de harde kern uit het witlof en snij 5 stronken in grove stukken.
-Snij 1 stronk witlof in fijne ringen en besprenkel met citroensap.
-Bak de uien en het witlof aan in dezelfde pan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
-Voeg de room en gehaktballetjes toe. Laat 10 min op een zacht vuur stoven met deksel op de pan.
-Werk af met het fijngesneden rauw witlof.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten