Petoncles met pittige peterselie-zeekraalolie

  • Frans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Petoncles met pittige peterselie-zeekraalolie

    Petoncles met pittige peterselie-zeekraalolie

    Petoncles met pittige peterselie-zeekraalolie

=18pxPetoncles zijn kleine sint-jakobsvruchten. Je maakt er verfijne hapjes mee, net zoals deze exemplaren. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
6 Petoncles of sint-jakobsvruchten
100 g zeekraal
4 el peterselie (gesnipperd)
2 el gember (geraspt)
10 cl olijfolie
boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Blancheer de peterselie en de helft van de zeekraal in kokend gezouten water. Laat uitlekken en doe in een maatbeker, voeg 2 el water toe en mix fijn. Voeg de gember en olijfolie toe tot je een vloeibare groene olie krijgt. Kruid met peper en zout.
2 Haal de petoncles uit de schelp (of vraag de vishandelaar om dit voor jou te doen). Maak de schelpen schoon. Bak de petoncles kort in wat boter. Kruid met peper en zout.
3 Lepel in elke schelp wat van de groene olie en leg er een petoncle op. Werk af met de rest van de verse zeekraal.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten