1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Quinoaslaatje met gebakken sint-jakobsvruchten en paprikacoulis

Quinoaslaatje met gebakken sint-jakobsvruchten en paprikacoulis

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2021

Ingrediënten 4 personen


12 sint-jakobsvruchten
200 g quinoa
4 gegrilde paprika's (bokaal)
1 appel (granny smith)
2 lente-uien
1 rucola handje
30 ml groentebouillon
olijfolie
boter
peper en zout



Quinoaslaatje met gebakken sint-jakobsvruchten en paprikacoulis
Quinoaslaatje met gebakken sint-jakobsvruchten en paprikacoulis

Lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Laat de paprika's uitlekken en mix ze met de bouillon tot een smeuïge coulis. Zeef eventueel en kruid met peper en zout.
2 Spoel de quinoa en bereid 'm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels goed los met een vork.
3 Spoel de lente-uitjes en snipper ze in ringen. Spoel de appel en snij 'm in fijne blokjes. Schep onder de quinoa en kruid met peper en zout.
4 Verhit boter in de pan en bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
5 Verwarm de paprikacoulis en lepel over het bord. Schik er de quinoa, de sint-jakobsvruchten en de rucola op en serveer meteen.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top