1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Sint-jakobsvrucht met vichyssoise van waterkers

Sint-jakobsvrucht met vichyssoise van waterkers

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2021

Ingrediënten 6 personen


6 sint-jakobsvruchten
2 bosjes waterkers
1 preiwit
1 aardappel
1 el bladpeterselie (gehakt)
1 el munt (gehakt)
1 el citroensap
10 cl room
1 kippenbouillon blokje
30 g hazelnoten
boter
peper
zout



Sint-jakobsvrucht met vichyssoise van waterkers
Sint-jakobsvrucht met vichyssoise van waterkers

=18pxVerrassend hapje ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Spoel de waterkers, hou wat apart voor de afwerking. Blancheer de rest in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken. Hou apart.
2 Maak de prei schoon en schil de aardappel. Snij in kleine blokjes. Fruit aan in boter en voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zacht stoven. Voeg de uitgelekte waterkers en de room toe en mix de soep. Roer er de peterselie door. Hou warm.
3 Rooster de hazelnoten, hak ze fijn. Meng er de kruiden en olijfolie door. Kruid met citroensap, peper en zout.
4 Bak de sint-jakobsvruchten kort in wat boter. Kruid met peper en zout.
5 Lepel de vichyssoise in 6 schaaltjes, leg er een sint-jakobsvrucht bij. Werk af met de noten en een plukje waterkers.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top