1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....

Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....

  • Wereld, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-12-2020

Ingrediënten 4 personen


100 gram geraspte oude kaas
60 gram geraspte pecorino
50 gram bloem
50 gram roomboter zonder zout
circa 500 ml groentebouillon van een blokje ( minder zout)
4 seizoenen peper uit de molen( of andere peper)
1 sjalotje heel fijn gesnipperd
1 teen knoflook heel fijn gesnipperd
1/4 rode paprika heel fijn gesneden
1 cupje koffieroom
bladpeterselie gesnipperd om te garneren.
optie voor de liefhebber enkele druppels worcestershire sauce


Verder heb je nodig


Snijplank , mes, pannetje, steelpan


Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....
Kaasragout in een
Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....
Kaasragout in een
Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....
Kaasragout in een
Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....
Kaasragout in een
Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....
Kaasragout in een
Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....
Kaasragout in een
Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....
Kaasragout in een
Kaasragout in een " rustiek" bladerdeegbakje....
Kaasragout in een

Een eenvoudig voorgerechtje, dat snel gemaakt is. Vegetarisch, maar met toevoegingen zoals wat uitgebakken chorizo of salami ook niet te versmaden. Heerlijk gerechtje om een simpel pasteitje steeds anders te serveren.

Mocht je geen pasteibakjes in huis hebben dan kun je ze simpelweg zelf maken. Bladerdeegplakjes heeft iedereen wel in de vriezer liggen : )   rustieke-pasteibakjes-om-te-vullen-met-een-ragout

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een klein klontje boter in een pannetje en smoor de sjalot, knoflook en paprika even aan en zet opzij.

Smelt de boter in een steelpan en voeg in één keer alle bloem toe. Roer goed door en blijf even roeren om de bloem in enkele minuten goed te laten garen. Voeg dan een scheut bouillon toe en roer totdat de bouillon helemaal is opgenomen. Ga zo verder totdat alle bouillon op is en je roux de juiste dikte heeft.

Voeg de 2 kaassoorten toe en laat deze in de roux smelten. Roer de koffieroom erdoor.
Als laatste mag het groentemengsel erbij.
Proef en breng de ragout op smaak met 4 seizoenenpeper ( of andere peper)

Vul de pasteibakjes met dit mengsel en bestrooi het geheel met een beetje gesnipperde bladpeterselie en enkele druppels worcestershire sauce

Serveertip

Ook lekker met wat uitgebakken spekjes, knapperig gebakken chorizo of salami of hamblokjes als je het liever niet vegetarisch wil houden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top