Bechamelsaus

  • Frans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 31-12-2020

Zo geleerd van mijn moeder.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
25 g boter
25 g bloem
250 ml (volle) melk
zout
peper
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(saus)pan
garde

Bereidingswijze

De verhouding bloem, boter, melk is altijd 1:1:10.
Smelt de boter op laag vuur
Als de boter gesmolten is haal dan de pan van het vuur en laat even afkoelen.
Dan de bloem erbij en terug op vuur.
Bloem 1 à 2 minuten laten garen. Niet bruijn laten worden.
Dan beetje bij beetje melk erbij.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Bron

Mijn moeder

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten