1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Indiase vegetarische curry

Indiase vegetarische curry

Indiase vegetarische curry
Indiase vegetarische curry
Indiase vegetarische curry
Indiase vegetarische curry
Indiase vegetarische curry

https://chivanne.nl/indiase-vegetarische-curry/

https://chivanne.nl/indiase-vegetarische-curry/
  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-2020

Dit hartverwarmende gerecht met zoete aardappel, bloemkool, kikkererwten en Indiase specerijenmix wil je proberen, geloof mij! Gezond met groenten in de hoofdrol, snel, tjokvol smaak èn gewoon een feestje op je eettafel. Maak hem vegan door plantaardige yoghurt te gebruiken.

https://chivanne.nl/indiase-vegetarische-curry/

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 3 personen


750 gram zoete aardappel

750 gram bloemkool

200 gram kikkererwten (uit blik of zak, geweld)

2 theelepels Garam massala (Jonnie Boer)

400 gram tomatenblokjes uit blik

1 rode ui

1 rode peper

3 tenen knoflook

4 cm verse gember

1 limoen

100 ml yoghurt

1 groentebouillonblokje

handjevol verse koriander

400 ml water

rijst-/arachide-/zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Fijne rasp

Bereidingswijze


Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Bewaar ze in een kom. Was de bloemkool, verwijder het groen en de nerf en probeer de roosjes netjes los te snijden. Grote roosjes kun je doormidden snijden. Bewaar in een kom.

Snipper de rode ui, snijd de rode peper (met of zonder zaadjes) in ringetjes, hak de knoflook fijn en verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan of braadpan. Fruit de ui, peper en knoflook op laag vuur aan en roer regelmatig. Snijd de schil van de gember en rasp met een fijne rasp de gember boven de pan. Voeg 2 theelepels garam massala toe en roer even mee.

Doe de zoete aardappels in de pan en roer alles even door. Giet de tomaten uit blik erbij, vul het blik met water en giet erbij. Breng aan de kook en verkruimel het blokje groentebouillon boven de pan. Pers de limoen boven het gerecht uit. Roer even door en leg de bloemkoolroosjes er bovenop. Laat het gerecht ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer een keertje door in de tussentijd.

Controleer of de aardappels gaar zijn en roer de kikkererwten erdoorheen. Roer wat yoghurt door het gerecht en maak af met verse koriander.

Serveertip

Lekker met luchtige rijst, naanbrood en papadums.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top