Basilicumhummus

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-12-2020
  • Basilicumhummus

    Basilicumhummus

    Basilicumhummus

Lekker bij de fondue of als dip bij de apero

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje kikkererwten (voorgekookt)
1 bosje basilicum
2 knoflook teentjes
2 el citroensap
2 el tahin
1 tl komijnpoeder
50 g geroosterde pijnboompitten
50 g geraspte parmezaan
1/2 tl zout
1/2 tl pepe
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Doe de kikkererwten met de basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas in een blender.
2 Mix een eerste keer. Voeg tahin, citroensap, knoflook, komijn, peper en zout toe en mix opnieuw.
3 Voeg olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten