Pulled Pork

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Pulled Pork

    Pulled Pork

    Pulled Pork

Van onze zoons een grill guru gekregen voor kerst 2019 (meteen ook voor jullie trouwdag volgend jaar) Het eerste wat ik maakte was deze pulled pork. We hebben er van gesmuld! Meteen favoriet van ons gezin.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
1 procureur van 2 à 2½ kg

Voor de rub:
10 el bruine basterdsuiker
2 el gemalen kurkuma
3 el uienpoeder
3 el knoflookpoeder
1,5 el cayennepeper
7 el paprikapoeder
7 el zout

Voor het broodje:
Italiaanse bollen, zachte puntjes of andere broodjes
koolsalade (coleslaw)
barbecuesaus naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Green egg of BBQ
grote schaal

Bereidingswijze

Haal de procureur uit de koelkast. Meng alle ingrediënten voor de rub en wrijf het vlees royaal in met de rub.
Week een royaal handje Cherry Wood Chips in water. Meng een paar handjes (ongeweekte) Cherry Wood Chips door de nog niet aangestoken houtskool. Schuif de luchtregelaar onderaan de keramische basis van de Big Green helemaal open, verdeel drie aanmaakblokjes over de houtskool en steek deze aan. Laat de deksel van de EGG 10-12 minuten open staan.
Strooi de geweekte Wood Chips over de gloeiende houtskool. Plaats de convEGGtor en leg het rooster in de EGG. Leg de procureur op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Breng deze naar een temperatuur tussen de 95 en 110 °C. Laat de procureur ongeveer 8 uur garen tot het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 71 °C heeft bereikt. Bepaal de kerntemperatuur met behulp van de Instant Read Thermometer of Dual Probe Remote Thermometer.
Haal de procureur uit de EGG, verpak het in aluminiumfolie en leg het vlees weer terug op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en laat het vlees zo'n 6-8 uur in de folie verder garen tot een kerntemperatuur van 86 tot 96 °C is bereikt.
Haal de procureur met de EGGmitt aan uit de EGG en laat in de folie (indien mogelijk in een koelbox) enkele uren rusten. De folie en de koelbox hebben een isolerende werking en de procureur blijft hierdoor goed op temperatuur, koelelementen zijn dus overbodig.
Verwijder de folie en trek de procureur met behulp van de Meat Claws uit elkaar. Meng barbecuesaus door het vlees. Snijd de broodjes open en beleg met de koolsalade. Beleg met een royale hoeveelheid pulled pork en schep of spuit hier barbecuesaus naar smaak op.

Bron

Biggreeneg.eu

Serveertip

Erg lekker met koolsalade. Maak deze wel een dag van tevoren, dan zijn de smaken goed gemengd.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Marja1411 avatar
Marja1411

Doorsturen

Home Recepten