Trifle met mango/passievruchtcurd

  • Engels, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2020

=14pxDeze mango-passievruchtcurd smaakt helemaal naar de zomer en kan je voor veel verschillende recepten gebruiken. Natuurlijk kan je hem gewoon op een croissantje of op brood eten, maar hij is ook heerlijk als taartvulling of door een dessert.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de curd:

¥ 100 gr rijpe mango, schoongemaakt en in stukjes
¥ 75 gr passievruchtpulp (van ongeveer 4 passievruchten)
¥ 125 gr suiker
¥ 100 gr boter, in stukjes en op kamertemperatuur
5 eidooiers, losgeklopt

Voor de trifle:

Ingrediënten
12 eetlepels zelfgemaaktemango/passievrucht curd of kant en klaar
250 ml slagroom
250 ml Griekse yoghurt
1 vanillestokje
1 eetlepel suiker
12 digestieve koekjes, of Bastogne koekjes
2 eetlepels pistachenootjes ongezouten




Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 glaasjes
mixer

Bereidingswijze

Curd:
Pureer de mangostukjes met de staafmixer. Doe de mangopuree, passievruchtpulp, de suiker en de boter in een hittebestendige kom en roer alles door elkaar. Verwarm de kom au bain-marie tot de boter gesmolten is. Haal de kom van de pan, voeg de eidooiers toe en roer het mengsel goed door. Zet de kom terug op de bain-marie en blijf roeren tot het mengsel dikker begint te worden. Een curd is klaar bij ongeveer 80 áµ’C, de eidooiers zorgen dan voor een binding waardoor de curd dikker wordt. Om te controleren of het goed is doop je een spatel in het mengsel en trek je er met je vinger een streep over; als de curd niet meer doorloopt, is deze goed. Het is heel belangrijk dat je het mengsel niet laat koken, dan krijg je stukje gestold ei en dat wil je niet. Haal de curd van het vuur als deze dik genoeg is. Giet de curd in een gesteriliseerde pot en bewaar hem in de koelkast

Trifle:
Klop de slagroom lobbig en meng met de Griekse yoghurt en een eetlepel suiker. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit. Mix dit ook door het roommengsel. Kruimel de koekjes en verdeel over de bodem van 6 glaasjes. Schep de vanilleroom er op.

Doe als laatste ca. 2 eetlepels van de mango/passievruchtcurd er op.
Hak de pistachenootjes grof en verdeel over de lemon curd trifle.
Bewaar de toetjes zolang in de koelkast.
Dit kan een dag van te voren maar houd er wel rekening mee dat de koekjes wat zacht kunnen worden.

Bron

Rutger bakt

Serveertip

Als je de curd wat steviger wilt, zodat je deze bijvoorbeeld als taartvulling kunt gebruiken, roer er dan als de pan van het vuur komt 1-2 geweekte gelatineblaadjes door.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten