PITTIGE SCAMPI'S MET BROCCOLIPUREE
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een lichte koolhydraatarme maaltijd die barst van de smaak: smeuïge broccolipuree met daarbij pittige scampi's. In slechts 15 minuten zet je dit originele fusion gerecht op tafel. Dat zal smaken!
Bereidingswijze
-Snij de broccoli in roosjes. Snij de steel ook in stukjes. Los de kippenbouillon op in 150 milliliter water per persoon. Pers de knoflook.
-Verhit de helft van de olijfolie in de kookpot en voeg de broccoli en de helft van de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de bouillon toe. Laat 8 minuten pruttelen onder deksel tot de broccoli zacht is.
-Schil en rasp de gember.
-Snij de lente-ui in ringen.
-Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de rest van de knoflook, de scampi's, de gember en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 4 minuten tot de scampi's gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-Giet het overtollige vocht af van de broccoli, pureer met een staafmixer en roer er de geraspte harde kaas door.
-Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de broccolipuree met de gebakken scampi's erbovenop en werk af met de lente-ui.
Bron
15gram