Romig dessert met Bastogne en kersen

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Romig dessert met Bastogne en kersen

    Romig dessert met Bastogne en kersen

    Romig dessert met Bastogne en kersen

Een heerlijk toetje met maar 7 ingrediënten met laagjes van krokante koekkruimels, romige monchou vulling en kersen in saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
8 bastogne koekjes
200 gr Monchou of roomkaas
250 ml slagroom
4 eetlepels suiker
1 eetlepel maïzena
350 gr kersen op sap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 glaasjes
mixer

Bereidingswijze

Zeef de kersen en vang het sap op. Verwarm het sap in een pannetje met 2 eetlepels suiker. Los de maizena op in een eetlepel water en voeg toe aan het sap zodra dit zachtjes kookt. Roer goed door en laat de saus indikken. Laat deze vervolgens grotendeels afkoelen en voeg dan de kersen weer terug bij de saus.
Mix de roomkaas romig met de mixer. Voeg de slagroom en 2 eetlepels suiker toe en mix tot een romig geheel.
Kruimel de Bastogne koekjes. Verdeel deze over de bodem van de glaasjes maar bewaar een beetje om te garneren. Verdeel dan de helft van het roommengsel over de koekjes en schep hier wat kersen in saus op. Dek dit weer af met het roommengsel en een laag kersen.
Garneer het monchou toetje met wat overgebleven Bastogne kruimels. Laat het toetje nog minimaal een uurtje goed opstijven in de koelkast.

Bron

Www.leukerecepten.nl

Serveertip

Tip: je kunt dit dessert ook een dag van te voren bereiden en bewaren in de koelkast.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

victorv avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten