Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2020
  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

  • Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

    Gehaktballetjes in Stroganoff saus

Een heerlijke saus met evenzo lekkere balletjes. Heel goed om al een dag van te voren te maken. De dag zelf hoef je dan alleen maar even rijst te koken en een salade te maken.

TIP: Je kunt hier heel goed een glutenvrij gerecht van maken als je glutenvrij paneermeel neemt. Ik gebruik ook vaak een paar sneetjes glutenvrij brood of een glutenvrij broodje wat ik rooster en maak daar dan paneermeel van. Ook kun je op de ouderwetse manier 2 (glutenvrije) beschuiten fijnwrijven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de balletjes:

- 500 gram hoh gehakt
- 40 gram paneermeel
- 1 el mosterd
- ½ el paprikapoeder
- 1 ei
- pezo
- ½ el gedroogde peterselie, of gebruik verse peterselie
- olie en/of boter om in te bakken

Voor de stroganoffsaus:

- 2 rode puntpaprika's
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ eetlepel gerookte paprikapoeder
- 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
- 1 borrelglaasje wodka
- 150 ml rode wijn
- 1 runderbouillonblokje
- water uit de waterkoker
- 100 ml zure room
- evt. maïzena of allesbinder om de saus te binden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Balletjes:

- Meng de ingrediënten voor het gehakt en kneed er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
- Verwarm olie en/of boter in een braadpan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Zet apart tot de saus klaar is.

Saus:

- Snij de ui fijn, hak de knoflook en fruit ze allebei in verwarmde olijfolie.
- Snij de paprika in reepjes en de champignons in plakjes en bak ze enkele minuutjes mee.
- Voeg peper, zout, paprikapoeder, tomatenpuree en de bouillon toe en schep alles door elkaar. Laat het 5 minuutjes stoven.
- Voeg de wodka en wijn toe en laat de saus nog 10 minuutjes zachtjes sudderen.
- Doe de zure room erbij en schep alles goed door elkaar.
- Als de saus nog te dun is laat je het nog even inkoken of je bind het een beetje.
- Voeg als laatste de gehaktballetjes toe, schep het goed doorelkaar en laat de gehaktballetjes nog even meewarmen.
- Garneer met een beetje fijngeknipte peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten