1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zalm
  5. Ovenschotel zuurkool met roomkaas en gerookte zalm

Ovenschotel zuurkool met roomkaas en gerookte zalm

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2020

Ingrediënten 2 personen


400 gram verse zuurkool
1 middelgrote ui, gesnipperd
20 gram roomboter
100 ml droge witte wijn
1 laurierblaadje
1 theelepel karwijzaad
2 theelepels Provençaalse kruiden
Plm. 6 gekneusde jeneverbessen
1 appel, geschild in kleine blokjes
Zout, peper
150 gram gerookte zamlfilet in kleine stukjes
50 gram roomkaas
3 eetlepels gehakte verse dille of wat gedroogde dille

Plm. 700 gram kruimige aardappelen
30 gram roomboter
nootmuskaat
zout, peper
2 dl liefst warme melk


Verder heb je nodig


Pannen voor de aardappelen en zuurkool
ovenschaal
aardappelstamper


Heerlijke ovenschotel zuurkool met stukjes gerookte zalm gegratineerd met aardappelpuree
Heerlijke ovenschotel zuurkool met stukjes gerookte zalm gegratineerd met aardappelpuree
Ovenschotel zuurkool met roomkaas en gerookte zalm
Ovenschotel zuurkool met roomkaas en gerookte zalm

Weer eens een andere ovenschotel zuurkool. Ik had nog wat gerookte zalm over. Ik heb al eerder zuurkool gemaakt met zalmfilet, dus ik dacht dat gerookte zalm ook wel lekker zou zijn en dat was inderdaad et geval.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze goed uitdampen. Maak van de aardappelen een stevige puree met de melk en de boter. Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verhit 20 gram roomboter in een pan.
Bak hierin de ui glazig. Voeg het laurierblaadje, karwijzaad en Provençaalse kruiden, jeneverbessen en blokjes appel hieraan toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de zuurkool hieraan toe, samen met de witte wijn. Roer alles goed door elkaar.
Breng de zuurkool aan de kook en laat de zuurkool zonder deksel op een lage warmtebron plm. 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Het vocht moet nu zo goed als verdwenen zijn.
Meng de roomkaas, gehakte dille en de stukjes gerookte zalmfilet door de zuurkool.
Schep de zuurkool in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool en strooi wat paneermeel over de puree met hier en daar een klontje boter.
Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schaal een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Lekker met stoofpeertjes of appelmoes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top