Padestoelenlasagne met pesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Lekkere lasagne

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
2 uien gesnipperd
3 kleine knoflook gesnipperd
25 gram boter
10 gram gedroogde porcini
750 gram kastanje champions in plakjes
Handvol fijngesneden peterselie
4-5 eetlepels parmezaansekaas versgeraspt
5 eetlepels slagroom
750 gram bechamelsaus ( mag uit pot)
350 gram koelverse lasagnevellen

Voor de pestosaus
60 gram pijnboompitten
50 gram verse basilicumblaadjes
2 tenen knoflook
Olijfolie
4 eetlepels parmezaanse kaas versgeraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Ovenschaal
Blender

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden
Laat uien en knoflook smoren in de boter.
Overgiet de porcini met warm water (100 ml).en laat ze weken.
.
Mix voor de pesto de pijnboompitten, blaadjes basilicum, knoflook, olijfolie en parmezaan in een blender tot een romige massa.

Voeg de champions toe aan de uien en de knoflook totdat ze gaar zijn .
Zet de deksel schuin op de pan.
Voeg de porcini toe, met het weekwater.de peterselie en vier tot vijf eetlepels room.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus zachtjes wat inkoken.
Strijk een paar eetlepels bechamelsaus uit over de bodem.
Van een lage ovenschaal. En bedek met wat lasagnevellen
Schep de helft van de paddestoelensaus erover. Leg daarop nog wat vellen gevolgd door de rest van de saus.
Leg de overige pastsvellen erop.
Strijk de pesto saus hierover uit met daarop de overgebleven bechamelsaus en de parmezaan

Bak in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt

Bron

Recept uit krant

Serveertip

Erg lekker met een salade van tomaten uien mozzarella en rucola

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pejejaru avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten