Bulgursalade met pompoen en feta
- Turks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een verfrissende bulgur met pompoen, feta en munt.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 biologische flespompoen2 el olijfolie
4 el bloemenhoning
2 tl kaneel
300 g bulgur
50 g ongebrande ongezouten pecannoten
200 g Jumbo feta
7,5 g munt (0,5 bakje à 15 g)
Benodigdheden
1 bakpapierBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte. Schep de zaadjes er met een lepel uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en honing. Bestrooi met kaneel. Rooster in 20 min. in de oven gaar. Schep halverwege de baktijd om.
2. Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pecannoten 3 min. Schud op een bord en laat afkoelen. Verkruimel de feta. Pluk de munt van de takjes en snijd fijn. Hak de pecannoten grof.
3. Haal de pompoen uit de oven. Schep de pompoen, feta, noten en twee derde van de munt door de bulgur. Verdeel de bulgur over 4 borden en garneer met de rest van de munt.