1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Pompoen
  6. Bulgursalade met pompoen en feta

Bulgursalade met pompoen en feta

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2020

Ingrediënten 4 personen


1 biologische flespompoen
2 el olijfolie
4 el bloemenhoning
2 tl kaneel
300 g bulgur
50 g ongebrande ongezouten pecannoten
200 g Jumbo feta
7,5 g munt (0,5 bakje à 15 g)


Verder heb je nodig


1 bakpapier


Bulgursalade met pompoen en feta
Bulgursalade met pompoen en feta

Een verfrissende bulgur met pompoen, feta en munt. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte. Schep de zaadjes er met een lepel uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en honing. Bestrooi met kaneel. Rooster in 20 min. in de oven gaar. Schep halverwege de baktijd om.
2. Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pecannoten 3 min. Schud op een bord en laat afkoelen. Verkruimel de feta. Pluk de munt van de takjes en snijd fijn. Hak de pecannoten grof.
3. Haal de pompoen uit de oven. Schep de pompoen, feta, noten en twee derde van de munt door de bulgur. Verdeel de bulgur over 4 borden en garneer met de rest van de munt.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top