Wortelburger

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Wortelburger

    Wortelburger

    Wortelburger

=18pxGezonde burger met een vrolijk kleurtje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
12 beschuiten (ronde)
500 g wortelen
2 lente-uien
5 gedroogde abrikozen
2 eieren
4 el olie (of boter)
1 peterselie handje
1 el dille (gehakt)
1 munt handje
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Kook de wortelen gaar en prak ze met een vork. Snij de abrikozen en lente-uitjes in kleine stukjes.
2 Verkruimel de beschuiten en vermeng ze met de eieren. Doe er de wortelen, abrikozen, lente-ui en tuinkruiden bij. Kruid met peper en zout. Kneed een vijftal minuten, tot alles goed vermengd is.
3 Rol bolletjes van het mengsel en druk ze plat.
4 Verhit de olie of boter in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten