Wortelsoep met kardemom

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2020
  • Wortelsoep met kardemom

    Wortelsoep met kardemom

    Wortelsoep met kardemom

Pittige wortelsoep met een Oosters tintje 


  •  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sinaasappel
1 kg wortelen
6 kardemompeulen
1 ui (grote)
1 tl harissa (of chilipasta)
1,5 L kip of groentebouillon
olie
2 el peterselie
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snipper 1 ui. Snij de wortels in plakjes. Open 4 peultjes kardemom en haal de zaadjes eruit. Rasp de schil van een sinaasappel en pers er het sap uit.
2 Fruit een gesnipperde ui in een beetje olie. Doe er de wortels in plakjes bij en stoof even mee. Blus met de bouillon.
3 Doe de kardemomzaadjes van 4 peultjes bij de soep. Voeg er harissa aan toe. Laat een kwartiertje koken.
4 Doe de sinaasappelschil en het sap bij de soep. Mix en breng op smaak met peper en zout. Meng de zaadjes van 2 extra kardemompeulen met 2 el gehakte peterselie en strooi dit in de soep.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten