1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Wortelsoep met kardemom

Wortelsoep met kardemom

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2020

Ingrediënten 4 personen


1 sinaasappel
1 kg wortelen
6 kardemompeulen
1 ui (grote)
1 tl harissa (of chilipasta)
1,5 L kip of groentebouillon
olie
2 el peterselie
zout
peper



Wortelsoep met kardemom
Wortelsoep met kardemom

Pittige wortelsoep met een Oosters tintje 


  •  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Snipper 1 ui. Snij de wortels in plakjes. Open 4 peultjes kardemom en haal de zaadjes eruit. Rasp de schil van een sinaasappel en pers er het sap uit.
2 Fruit een gesnipperde ui in een beetje olie. Doe er de wortels in plakjes bij en stoof even mee. Blus met de bouillon.
3 Doe de kardemomzaadjes van 4 peultjes bij de soep. Voeg er harissa aan toe. Laat een kwartiertje koken.
4 Doe de sinaasappelschil en het sap bij de soep. Mix en breng op smaak met peper en zout. Meng de zaadjes van 2 extra kardemompeulen met 2 el gehakte peterselie en strooi dit in de soep.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top