1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Wortel-selder salade met popcorncrumble

Wortel-selder salade met popcorncrumble

  • Belgisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-12-2020

Ingrediënten 6 personen


300 g wortelen (geraspt)
300 g knolselder (geraspt)
8 kardemompeulen
125 g blonde rozijnen
1 saffraan doosje (5g)
4el sinaasappelsap
1 sinaasappel (in partjes, zonder vliesjes)
80 g pistaches nootjes
sap van een 1/2 citroen
60 ml maïsolie
3 el popcorn (gezouten)



Wortel-selder salade met popcorncrumble
Wortel-selder salade met popcorncrumble

=18pxEen lekker en hip bijgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Kneus de kardemompeulen in een vijzel. Doe de peulen in een pan en giet de olie erbij. Warm op een zacht vuurtje en laat een nacht trekken.
2 Warm in een andere pan het sinaasappelsap met de rozijnen en de saffraan, haal van het vuur en laat 30 minuten trekken.
3 Bak de pistachenoten 5 minuten in de kardemomolie, laat uitlekken op keukenpapier en zeef de olie.
4 Doe de geraspte worteltjes, de knolselder en de sinaasappelpartjes in een grote kom, meng met de pistachenoten, de rozijnen en het sinaasappelsap. Voeg de kardemomolie en het citroensap toe, kruid met peper en zout en laat liefst nog 2 uur afgedekt in de koelkast staan.
5 Mix de popcorn tot een crumble, serveer bij de wortel-seldersalade.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top