Linzenstoofje met katenspek en feta.....
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Linzen, rijk aan vezels en ijzer, lekker en gezond . Zo blijkt maar weer, dat iets wat erg gezond is , toch heel erg lekker kan zijn. Dát vonden wij van deze schotel, die zeker nogmaals op tafel zal komen.
Bovendien kun je er zelfs wat groenterestjes ook nog in verwerken.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 ui gesnipperd1 teen knoflook gesnipperd
1 rode paprika zonder zaad en lijst in kleine blokjes
150 gram courgette in kleine blokjes
120 gram linzen
2 tomaten in kleine blokjes
60 gram feta in kleine blokjes
100 gram katenspek in reepjes
150 ml runderbouillon van een blokje ( minder zout)
10 gram blad peterselie gesnipperd
Benodigdheden
Wok, snijplank en mes.Bereidingswijze
Verhit een klein scheutje olie naar keuze in de wok en fruit de ui even aan . Voeg
dan de katenspekreepjes en de paprikablokjes toe .
Zet de warmtebron lager en voeg de courgetteblokjes met de knoflook toe en bak dit even mee.
Blus de groente met de bouillon , voeg de linzen toe en breng dit geheel aan de kook. Laat dit geheel zachtjes 15 minuten stoven met het deksel op de pan.
Voeg dan de tomatenblokjes, feta en de helft van de gesnipperde peterselie toe. Roer even door en laat alles goed verwarmen.
Maak de inhoud van de pan verder op smaak met gemalen ( 4 seizoenen) peper, de andere helft van de peterselie en eventueel zout.
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's
Serveertip
Let op, of je stoofje niet droog kookt. Ik heb een klein scheutje water moeten toevoegen.