Sobanoedels met runderreepjes en gember-honingsausje
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
=18pxHeerlijk kommetje.....dat makkelijk te bereiden is . Soba is de Japanse naam voor boekweit. Het verwijst meestal naar dunne noedels gemaakt van boekweitmeel of een combinatie van boekweit en tarwebloem. Ze contrasteren met dikke tarwenoedels, udon genoemd.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g steak (sirloin)4 lente-uien (in schuine repen)
1 rode paprika (in repen)
2 knoflookteentje (in fijne reepjes)
2 cm verse gember (in fijne reepjes)
1 bosje koriander
2 el honing
1 el verse gember (geraspt)
5 el sojasaus
1 el maïszetmeel
2 el rijstazijn
1 tl chilivlokken
1/2 tl gemalen komijn
2 el arachideolie
1 el sesamolie
Bereidingswijze
1 Snij het vlees in fijne repen. Meng de azijn, sojasaus, honing, gember, chilivlokken en komijn tot een marinade. Laat het vlees hierin minstens 30 minuten marineren.
2 Verhit de arachide- en sesamolie in een wok, doe het vlees erin en bak op hoog vuur krokant. Doe niet het al het vlees tegelijk in de pan, maar werk in porties zodat je het mooi krokant kunt bakken. Haal uit de wok.
3 Doe de knoflook, paprika en lente-ui in de wok en bak krokant, eventueel in wat extra olie. Voeg het vlees weer toe. Bind de saus met wat in water opgelost maïszetmeel.
4 Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg de noedels toe aan de wok. Serveer met veel koriander.
Bron
libelle