Sobanoedels met runderreepjes en gember-honingsausje

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Sobanoedels met runderreepjes en gember-honingsausje

    Sobanoedels met runderreepjes en gember-honingsausje

    Sobanoedels met runderreepjes en gember-honingsausje

=18pxHeerlijk kommetje.....dat makkelijk te bereiden is . Soba is de Japanse naam voor boekweit. Het verwijst meestal naar dunne noedels gemaakt van boekweitmeel of een combinatie van boekweit en tarwebloem. Ze contrasteren met dikke tarwenoedels, udon genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g steak (sirloin)
4 lente-uien (in schuine repen)
1 rode paprika (in repen)
2 knoflookteentje (in fijne reepjes)
2 cm verse gember (in fijne reepjes)
1 bosje koriander
2 el honing
1 el verse gember (geraspt)
5 el sojasaus
1 el maïszetmeel
2 el rijstazijn
1 tl chilivlokken
1/2 tl gemalen komijn
2 el arachideolie
1 el sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snij het vlees in fijne repen. Meng de azijn, sojasaus, honing, gember, chilivlokken en komijn tot een marinade. Laat het vlees hierin minstens 30 minuten marineren.
2 Verhit de arachide- en sesamolie in een wok, doe het vlees erin en bak op hoog vuur krokant. Doe niet het al het vlees tegelijk in de pan, maar werk in porties zodat je het mooi krokant kunt bakken. Haal uit de wok.
3 Doe de knoflook, paprika en lente-ui in de wok en bak krokant, eventueel in wat extra olie. Voeg het vlees weer toe. Bind de saus met wat in water opgelost maïszetmeel.
4 Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg de noedels toe aan de wok. Serveer met veel koriander.

Bron

libelle

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten