Witloof-fetabeignets

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Witloof-fetabeignets

    Witloof-fetabeignets

    Witloof-fetabeignets

Warme beignet als borrelhap of als tussendoortje ...zeker eens proberen ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3 witlof stronkjes
30 g feta
1 dragon takje
1 ei
100 g bloem
15 cl blond bier (pils)
1/2 el plantaardige olie
frituurolie
peper & zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Splits het ei. Doe de bloem samen met wat peper en zout in de keukenrobot. Voeg er de eidooier en het bier aan toe. Verkruimel er de feta bij en klop tot een glad beslag. Klop er de plantaardige olie door en laat 1 uur rusten op een koele plek.
2 Snij de onderkant van de stronkjes wit- loof weg, spoel en schud droog. Pluk de blaadjes een voor een los en zet ze opzij. Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af.
3 Verhit de frituurolie. Klop het eiwit tot een stevig schuim en spatel het zorgvuldig door het beslag. Haal de witloofblaadjes door het beignetbeslag en frituur ze in kleine porties goudbruin.
4 Laat de beignets uitlekken op keukenpapier, strooi er de dragon over en serveer.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten