Panna cotta
- Italiaans, Nagerecht
- 20-30 min.
Opgediend in kleine glaasjes ven versierd met bv een framboos en een klein blaadje munt. Mooi en heerlijk.
Ingrediënten 6 recipe.people
- vruchtencoulis (of fruit naar keuze)- 3 blaadjes gelatine
- 1.5 dl melk
- 5dl volle room
- 80 gr. suiker
- 1 vanillestokje
Benodigdheden
Bereidingswijze
Breng room en suiker langzaam al roerend aan de kook.
Schraap het vanillestokje uit en voeg bij de room. Laat de room op laag vuur onder constant roeren 15 tot 20 minuten indikken.
Week de gelatine in koud water
Breng de melk aan de kook en laat hier, van het vuur, de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen.
Giet de melk bij de room, roer goed en laat afkoelen.
Laat in vormpjes opstijven in de koelkast.
Zet de vormpjes voor het ontvormen met de bodem in warm water. Laat de panna cotta in het midden van de borden uit de vorm glijden. Derveer met vers fruit of vruchten coulis.
Bron
Josianne