Panna cotta

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-12-2020
  • Panna cotta

    Panna cotta

    Panna cotta

Opgediend in kleine glaasjes ven versierd met bv een framboos en een klein blaadje munt. Mooi en heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- vruchtencoulis (of fruit naar keuze)
- 3 blaadjes gelatine
- 1.5 dl melk
- 5dl volle room
- 80 gr. suiker
- 1 vanillestokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Breng room en suiker langzaam al roerend aan de kook.
Schraap het vanillestokje uit en voeg bij de room. Laat de room op laag vuur onder constant roeren 15 tot 20 minuten indikken.

Week de gelatine in koud water

Breng de melk aan de kook en laat hier, van het vuur, de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen.

Giet de melk bij de room, roer goed en laat afkoelen.

Laat in vormpjes opstijven in de koelkast.

Zet de vormpjes voor het ontvormen met de bodem in warm water. Laat de panna cotta in het midden van de borden uit de vorm glijden. Derveer met vers fruit of vruchten coulis.

Bron

Josianne

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten