Frambozenijs

  • Internationaal, Nagerecht
  • 30-60 min.

Voor een kerstdiner heb ik moelleux (van die lekkere chocolade cakejes met vloeibare binnenkant), met een bolletje van dit frambozenijs gemaakt. Het was geweldig!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram frambozen (vers of diepvries)
200 ml water
200 gram suiker
1 blaadje gelatine
1 theelepel citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Ijsmachine
Blender

Bereidingswijze

Wanneer je frambozen uit de diepvries gebruikt haal ze dan ongeveer een half uur van te voren even uit de vriezer zodat ze iets kunnen ontdooien.
Week het blaadje gelatine in koud water.
Doe het water en de suiker in een steelpan met dikke bodem.
Zet dit op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is.
Knijp het blaadje gelatine uit en meng dit door het suiker en water mengsel.
Doe de frambozen in een blender en giet hier beetje bij beetje het suikerwater bij.
Ondertussen meng je dit in de blender tot een glad mengsel.
Tot slot doe je de citroensap erdoor.
Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in 30-50 minuten ijs van (tijd kan verschillend zijn per ijsmachine).
Doe het ijs in een bak en laat het (indien nodig) nog even opstijven in de vriezer.

Bron

Delicious

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Aleidv avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten