" Tricolore " geitenkaas- balletjes....

  • Wereld, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-12-2020
  • " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

  • " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

  • " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

  • " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

  • " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

  • " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

    " Tricolore " geitenkaas- balletjes....

Op een borrelplank mag kaas niet ontbreken en zijn deze balletjes dan ook een lust voor het oog. Lekker als borrelhapje, serveer ze als amuse of bij een buffet.

Aanvankelijk dacht ik, dat het rollen van de balletjes een plakkerig karweitje was, maar van het opgestijfde mengsel was het heel eenvoudig om de balletjes te maken.

Wij vonden allebei die met pistache en honing het lekkerst :)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 gram zachte geitenkaas naturel
200 gram roomkaas naturel
1 handje bieslook fijn geknipt
1 citroen alleen de rasp
4 eetlepels fijngehakte pistachenoten
2 eetlepels honing ik had agavesiroop)
3 eetlepels fijngehakte pijnboompitten
3 zongedroogde tomaatjes heel klein gesneden
1 zakje zoute sticks
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hakmes, snijplank, kommetje en vork

Bereidingswijze

Prak met een vork de naturel roomkaas en de zachte geitenkaas goed door elkaar. Dek af en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.

Zet ondertussen 3 bordjes klaar.
1 bordje met bieslook en citroenrasp.

1 bordje met pistachenootjes met de honing gemengd .

1 bordje met de pijnboompitjes en de zongedroogde tomaatjes gemengd.

Draai even grote bolletjes van het gekoelde mengsel. Rol een aantal door het mengsel van bordje 1, een aantal met het mengsel van bordje 2 en de laatste portie door het mengsel van het derde bordje.

Leg alle balletjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Op het moment van serveren hoef je er alleen maar een hele of een halve zoute stengel in te steken.

Bron

Proef Het Zuiden eigen tekst en foto's.

Serveertip

Nog variatie mogelijk bijvoorbeeld met stukjes walnoot en honing, of andere noten.
Olijven in kleine stukjes. Of met kleingesneden kappertjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten