Pul­led chic­ken-na­cho-bor­rel­scho­tel

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-12-2020
  • Pul­led chic­ken-na­cho-bor­rel­scho­tel

    Pul­led chic­ken-na­cho-bor­rel­scho­tel

    Pul­led chic­ken-na­cho-bor­rel­scho­tel

Serveer je nacho's een keer anders... met pulled chicken, bijvoorbeeld.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
300 g kipfilet
1 kleine rode ui
150 g mais (blikje)
1 avocado
1 limoen
2 el barbecuesaus
170 g tortillachips nacho cheese (of tortillachips naturel)
75 g Cheddar Tophat
1 jalapeñopeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kip erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
-Snipper ondertussen de ui.
-Doe de mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
-Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.
-Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

-Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 8 personen) tot een salsa.
-Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus.

-Verdeel eerst de tortillachips en dan de kip over de ovenschaal. Schaaf de kaas erover. Bak ca. 4 min. in het midden van de oven.

-Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen.
-Snijd het vruchtvlees in ringetjes.
-Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeño.
-Serveer met de limoenparten.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten