
160 g tonijnmoot in olijfolie
1 citroen
20 g verse krulpeterselie
225 g verse aardappelpuree
1 middelgroot ei
50 g tarwebloem
50 g panko
1 liter arachideolie
100 g koelverse ravigotesaus ( kant en klaar) of zelf bereiden , zie recept op de site
Heerlijke, hartige  warme borrelhap, die makkelijk te bereiden is , kan ook als tussendoor of als voorgerecht gegeven wordenÂ
-Laat de tonijnmoot in olijfolie uitlekken.
-Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
-Snijd â…" van de peterselie fijn.
-Meng de tonijn samen met de aardappelpuree, de fijngesneden peterselie, 1 el citroenrasp en 1 el -sap in een kom en vorm van het mengsel 6 balletjes.
-Vorm de balletjes tot kroketten en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
-Klop het ei los in een diep bord. Doe de tarwebloem en de panko in aparte, diepe borden.
-Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit, zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.
-Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of braadpan. Frituur, als de olie heet is, de kroketten in ca. 6 min. goudbruin.
-Neem de kroketten met een schuimspaan uit de olie.
-Neem de blaadjes van de rest van de peterselie. Frituur 15 sec. in dezelfde pan. Neem uit de pan met een schuimspaan.
-Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie en serveer met de ravigotesaus.
AH