Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2020
  • Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel

    Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel

    Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel

De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g preien
3 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
750 ml water
125 ml verse slagroom
1 tuinkruidenbouillontablet
350 g verse gerookte makreelfilet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwijder het donkergroene uiteinde en de stronk van de prei.
-Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken.
-Snijd de knoflook fijn.
-Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur.
-Voeg het water en de slagroom toe en breng aan de kook.
-Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
-Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken.

-Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de soep in de diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.

Bron

AH

Serveertip

Tip:
Houden de kinderen niet van makreel? Vervang de vis dan door soepballetjes. Ook lekker met soepstengels.
Tip:
U kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Voeg vlak voor serveren de makreel toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten