1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel

Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g preien
3 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
750 ml water
125 ml verse slagroom
1 tuinkruidenbouillontablet
350 g verse gerookte makreelfilet



Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel
Ro­mi­ge prei­soep met ma­kreel

De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwijder het donkergroene uiteinde en de stronk van de prei.
-Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken.
-Snijd de knoflook fijn.
-Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur.
-Voeg het water en de slagroom toe en breng aan de kook.
-Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
-Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken.

-Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de soep in de diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.

Serveertip

Tip:
Houden de kinderen niet van makreel? Vervang de vis dan door soepballetjes. Ook lekker met soepstengels.
Tip:
U kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Voeg vlak voor serveren de makreel toe.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top