
De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep.
-Verwijder het donkergroene uiteinde en de stronk van de prei.
-Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken.
-Snijd de knoflook fijn.
-Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur.
-Voeg het water en de slagroom toe en breng aan de kook.
-Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
-Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken.
-Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de soep in de diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.
Tip:
Houden de kinderen niet van makreel? Vervang de vis dan door soepballetjes. Ook lekker met soepstengels.
Tip:
U kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Voeg vlak voor serveren de makreel toe.
AH