Geroosterde bloemkoolsoep met wortelpeterselie & kruidenolie
- Belgisch, Soep
- 20-30 min.
De groenten voor de soep rooster je in de oven en serveer je met kruidenolie en zelfgemaakte croutons.
Ingrediënten 2 recipe.people
200 g peterseliewortel200 g koelverse bloemkoolroosjes
4 el traditionele olijfolie
1 ciabattina
8 g kruidenboterkruiden
515 ml kraanwater
1 groentebouillontablet
Benodigdheden
bakpapierBereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de peterseliewortel en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Verdeel met de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¼ van de olie en eventueel zout.
-Rooster de groenten ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
-Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en verdeel over een met bakpapier bekleed rooster. Rooster de laatste 10 min. onder de groenten in de oven.
Maak ondertussen de kruidenolie :
- Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Doe samen met de rest van de olie en 1 el water (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Doe de geroosterde groenten met de bouillontablet en 500 ml water (per 2 personen) in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.
-Verdeel de soep over kommen of diepe borden en besprenkel met wat kruidenolie. Serveer de croutons erbij.
Bron
AH
Serveertip
Tip:
Je kunt de soep en kruidenolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar beide afgedekt in de koelkast en verwarm de soep voor het serveren op laag vuur. Laat de olie op kamertemperatuur komen. De croutons kun je 4 uur van tevoren maken.