Kerststol broodring met marsepein
- Duits, Nagerecht
- 60-120 min.
Overheerlijke stol met marsepein, wie kan hier nee tegen zeggen......
Ingrediënten 6 recipe.people
150 gram gedroogd fruit (naar keuze, in blokjes)50 gram pecannoten (grof gehakt)
250 gram boter (zachte + extra)
200 gram marsepein (witte)
25 cl melk (lauwe)
80 gram gist (verse)
850 gram bloem
200 gram suiker
poedersuiker
5 eieren
snuifje zout
Benodigdheden
bakplaat en bakpapierBereidingswijze
-Kluts de eieren los met de lauwe melk en los er de gist in op.
-Doe de bloem met de suiker en het zout in een kom en meng er beetje bij beetje het melkmengsel onder.
-Voeg in delen de boter toe en kneed tot een homogeen deeg.
-Rol tot een bal, dek af met een keukenhanddoek en laat 45 minuten rijzen.
-Hak de marsepein fijn.
-Kneed het gekonfijt fruit, marsepein en de pecannoten onder het deeg.
- Laat het deeg opnieuw afgedekt 45 minuten rusten.
-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Rol het deeg uit tot een vierkant.
-Rol de vierkant op tot een lange worst.
-Snij de worst in de lengte door en vlecht de twee helften.
-Maak er een cirkel van en leg de broodkrans op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Zet 35 minuten in de oven tot de stol goudbruin is.
-Laat even afkoelen en bestrooi rijkelijk met poedersuiker. Serveer meteen.
Bron
spar