1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelen à la Boulangère

Aardappelen à la Boulangère

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-2020

Ingrediënten 4 personen


750 g aardappelen in dunnen plakjes
2 kleine uien in ringen
60 ml warme melk
50 g boter
60 ml groentebouillon
0,5 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde peterselie
naar smaak peper - zout



Aardappelen à la Boulangère
Aardappelen à la Boulangère

Heerlijk deze Franse aardappelbereiding 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Beboter een ovenschaal en leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem, strooi er wat zout en peper over.
-Leg hierover de helft van de dun gesneden plakjes ui op en bestrooi deze ook met zout en peper. Doe hetzelfde met de overige aardappelen en uien.

-Meng de bouillon met de melk en voeg knoflookpoeder en peterselie toe. Giet dit over de aardappelen en uien. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel over de uienringen.

-Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 40 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Verwijder de folie, schuif de schaal terug in de oven en bak deze nogmaals 40 min. Tot de bovenlaag bruin en krokant is.

TIP:

Strooi in de laatste 15 min. een handje geraspte kaas op de uien en laat dit smelten.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top