Thaïse lepeltjes met ananas

  • Thais, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Thaïse lepeltjes met ananas

    Thaïse lepeltjes met ananas

    Thaïse lepeltjes met ananas

Gevulde lepeltjes op zijn Thais

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
100 g fijngehakt varkensvlees
100 g fijngehakte kipfilet
100 g fijngehakte garnalen
1/4 ananas
3 el arachideoilie
50 g palmsuiker
125 ml vissaus
1 rode chilipeper in fijne repen gesneden
4 el gefrituurde sjalot
4 el gefrituurde knoflook
4 el geroosterde en fijngestampte ongezouten pinda's
1 el verse korianderblaadjes

voor de pasta:
4 fijngehakte korianderwortels
3 teentjes knoflook
15 witte peperbolletjes
1 snuifje zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Roerbak afzonderlijk het fijngehakte varkensvlees, kipfilet en garnalen met een weinig zout en olie en laat afkoelen.

-Stamp in een vijzel de ingrediënten voor de pasta fijn.
-Doe in een pan of wok de arachideolie en fruit de pasta tot alle aroma's vrijgekomen zijn. Voeg palmsuiker en vissaus toe en laat op een zacht vuurtje sudderen tot je een dikke saus krijgt.
-Voeg er het fijngehakte varkensvlees, kipfilet en garnalen aan toe en laat eventjes op een zacht vuurtje sudderen. Roer regelmatig zodat het geheel niet aan elkaar plakt.

-Voeg de helft van de gefrituurde knoflook, sjalot en pindanoten toe en roer tot je een dikke, ietwat kleverige pasta krijgt. Haal van het vuur en voeg de rest van de sjalot, knoflook en pindanoten toe. Laat afkoelen.

WERK AF:

Snijd de ananas zo dat je kleine driehoekjes krijgt, leg er wat van de afgekoelde pasta, een blaadje koriander en een reepje chili op.

Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten