Dulce de leche mouse
- Europees, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-12-2020
Gemakkelijk te maken en oh zo lekker!
Ingrediënten 12 personen
- 500 gram ongezoete slagroom- 500 gram mascarpone
- 2 blikjes gecondenseerde melkvan bijvoorbeeld Friesche Vlag (397 gram) (ligt bij de koffiemelk).
- 8 eieren
Benodigdheden
PanMixer
3 schone mengkommen
Spatel
Bereidingswijze
- Haal de etiketten van de blikjes gecondenseerde melk.
- Leg de blikjes in een ruime kookpan.
- Vul de pan met kokend water en laat 3 uur koken.
- Let op! Check tussendoor of de blikjes nog onder water staan, wanneer ze droog staan kunnen ze ontploffen en dat wil je echt niet.
- Laat de blikjes afkoelen (dit kan onder koud water)
- Open de blikjes en schep de dulce de leche (zo heet het nu:)) in een van de mengkommen.
- Schep de mascarpone erbij en roer goed door met een lepel.
- Doe de slagroom in een mengkom.
- Scheid 6 eieren. Het eiwit doe je in een van de mengkommen, het eigeel gebruik je niet.
- Je hebt nu drie mengkommen voor je staan. Begin met het opkloppen van de eitwitten: hier heb je een schone mixer voor nodig. Mix tot er stijve pieken ontstaan en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat de eiwitten eruit vallen.
- Klop vervolgens de slagroom op.
- Mix hierna met de mixer de dulce de leche nog een keer goed door de mascarpone.
- Voeg vervolgens met een spatel de slagroom toe aan je dulce de leche mengsel, roer voorzichtig door elkaar zodat het luchtig blijft.
- Roer hierna rustig de eiwitten door je mengsel om het nog luchtiger te maken (anders is het echt een heel machtig toetje).
- Je dessert is nu klaar! Ik vind het leuk om het alvast in dessertglaasjes te verdelen voor ik het in de koelkast zet, lekker gemakkelijk met uitserveren! Je kunt het in principe direct eten, maar in de koelkast kan het nog even opstijven.
Eet smakelijk!
Serveertip
Bestrooi met geraspte witte chocolade en gekaramelliseerde nootjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties